Page 7 - Kasvame koos 2020
P. 7

 viidi läbi ka küsitlus (laps peres ja kasvatus koolis/ peres, laste õigused ja kohus- tused, laste ja peredega kasvatuse aktiivsed meetodid) ning lastele suunatud arengukava peamised tähelepanekud. Samal päeval toimus ka tunnustamisüri- tus “Laste Sõber 2020”.
Kes osalesid tegevustes?
Loomingulises töötoas osales 20 inimest – 8 last ja 12 lapsevanemat, Pere suve- päeval 60 osalejat.
Milline on tulemus?
Projektis planeeritud ürituste läbiviimise kaudu on osalejad pered (vanemad ja nende lapsed) saanud uusi võimalusi osaleda praktilistes ühistegevustes ning kasvatus(k.a õigus) teadmisi ja oskusi, mis toetavad lapse isiksuseks arengut, kes on võimeline ise võtma vastu otsuseid ja suunama enda arengut konstruktiivselt ja jätkusuutlikult. Lastekaitsepäeva auks (eriolukorra puhul toimus augustis) toi- musid tegevused, sisulised mängud ja kingitused osalejate ning tunnustati las- tekaitse valdkonnas spetsialiste ja toetajad. Valmis infokogumik vanematele ja lastele – saadaval e-keskkonnas LINK, artikkel Irina Golikovalt - SIIN.
Kaasamine ja koostöö?
Kaasatud partnerid koolituse/pere suvepäeva ning loovtöötuba raames: MTÜ Igale Lapsele Kodu, MTÜ Ida-Virumaa Käsitöö Liit, MTÜ Kogukonna Arengu Ühing, MTÜ Klubi Fööniks kohalikud elanikud ning lasteaed “Päikese”. Kaudselt oli kaasatud ka raamatukogu (teavitus) kui ka meie enda võrgustik liikmetest, huvitatud isikutest. KOViga otseselt koostööd ei olnud.
Tallinna Lastekaitse Ühing kirjandivõistlus „Ka minul on õigused!“
Mis toimus?
Septembris 2020 kuulutati välja esseekonkurss “Ka mul on õigus olla mina ise”. Konkursile laekus 27 tööd - gümnaasiumiõpilastelt 14 esseed ja põhikooli õpi- lastelt 13 esseed. 11.novembril 2020 kuulutati välja konkursi võitjad ja anti kätte tunnustused.
 Kasvame koos / 2020
7























































































   5   6   7   8   9