Taotluste esitamine Lastekaitse Liidu fondi stipendiumile on alanud

Lastekaitse Liidu fond toetab põhi- ja keskharidust omandavaid andekaid õpilasi, kellel on märkimisväärseid saavutusi õppetöös (aineolümpiaadid) või muul harrastataval alal (spordivõistlused, konkursid vms). Stipendium on ette nähtud osalemiseks aineolümpiaadidel, konkurssidel või spordivõistlustel; huvi-, spordi- või keeltekooli (ringi) õppemaksu tasumiseks.

Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond allfondina tegutsev Lastekaitse Liidu Fond on asutatud 2002. aastal eesmärgiga toetada põhi- või keskharidust omandavaid andekaid õpilasi. Fondi asutamine sai teoks tänu Eesti ühingute Liidu ja Soome-Eesti Kaubanduskoja poolt Lastekaitse Liidule omistatud Sillaehitaja 2001 auhinnale. Kuna auhinnaga kaasnes ka rahaline preemia, otsustati seda kasutada loodava fondi algkapitalina.

Jagamisele tuleb 6 000 eurot

Taotlusi saab esitada 01.09-15.10.2024. Maksimaalne toetussumma ühe taotleja kohta on 300 eurot. Stipendiumi ei või kasutada üldharidusliku erakooli õppemaksu tasumiseks ega ka õpinguteks väljaspool Eestit. Taotlusi võivad esitada põhikooli- ja gümnaasiumiastme õpilased. Taotlused esitatakse läbivaatamiseks MTÜ Lastekaitse Liidu vanematekogule.

MTÜ Lastekaitse Liit tänab ACE Logistics Estonia AS meeskonda ja kliente, kes toetab 2024. aastal stipendiumisummat 5 000 euroga. ACE Logistics Estonia on toetanud Lastekaitse Liitu juba 2016. aastast alates.

Rohkem infot: Lastekaitse Liidu Fond

Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond

Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond, mille all Lastekaitse Liidu fond tegutseb, alustas 1. septembril rohkemate taotluste vastuvõttu stipendiumideks ja kultuuriprojektide finantseerimiseks. 2024. aastal tuleb 125 allfondist jagamisele 350 000 eurot ning tingimused ja info ning käesoleval aastal jagamisel osalevate allfondide nimekirja leiab Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljelt.