Seminar „Samal poolel – lapse poolel“

24. mai 2024

23.05 toimus järjekorras juba 22. lastekaistetöötajatele mõeldud seminar sarjas „Samal poolel – lapse poolel“, mis keskendus sel korral haridus- ja sotsiaalvaldkonna koostöö teemadele. Seminari avasid väga põhjalike ettekannetega Ave Szymanel ja Mari Tikerpuu Haridus- ja teadusministeeriumist, kes rääkisid kavandatavatest seadusemuudatustest, nende mõjust ja haridus- ja sotsiaalvaldkonna koostöökohtadest läbi ministeeriumi vaate. Enne lõunapausi sai sõna veel liikumisõpetaja ja koolitaja Siim Tõnisson, kes lastekaitsetöötajaid virgutas lõbusate liikumispausidega ning rääkis tänapäeva lastest, nende harjumustest ja tervislikest eluviisidest.

Peale lõunat tegi ettekande Rajaleidja osakonna juhataja Tiina Kütt, kelle esitlus oli äärmiselt põhjalik ja informatiivne, rääkides kõikidest erinevatest meetoditest, kuidas lapsi koolides ja lasteaedades toetada ja aidata on võimalik. Sellele järgnes Saaremaa Toetava Hariduse Keskus direktor Gabriela Rooso ettekanne, mis keskendus nende kogemusele koostöös koolide ja lastekaitsetöötajatega. Seminaripäeva lõpetas koolipsühholoog Kristi Feldman, kes keskendus oma ettekandes eelkõige koolikohustuse mittetäitmisele ja sellele, kuidas siis neid lapsi, kes on pikalt koju jäänud, aidata ja toetada.

Veebiseminaril osales korraga tipphetkel ligi 140 lastekaitsetöötaja üle Eesti. Seminari modereeris pikaaegse kogemusega lastekaitsetöötaja Natalja Grusdam, kes aitas arutelu suunata ja esinejatelt küsida just neid küsimusi, mida kõige enam teada taheti. Tehnilise poole ja veebiseminari otseülekande valmimise eest vastutas Taavi Bergmann ja Taavid Meedia OÜ.

Veebiseminaril osalenute tagasiside päeva lõpus oli positiivne – kiideti teemavalikut, sisu tugevust ja jagati kiidusõnu esinejatele. Toodi ka välja põnevaid mõttekohti ja ettepanekuid järgmisteks seminarideks. Kõik tagasiside andnud jäid tervikuna seminariga rahule.
Seminar sai teoks koostöös Sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonna, Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Advokatuuriga.